Připravte si zdravou zmrzlinu jen z jedné ingredience

Rádi zkoušíte nové recepty jste příznivci zdravého stravování? V tom případě jistě oceníte návod na zmrzlinu z jedné ingredience. Ano, opravdu, i zmrzlinu z jedné ingredience můžete vykouzlit, navíc poměrně rychle a snadno.

Když vám zbudou banány

Stává se vám často, že nakoupíte příliš banánů a doma vám zbudou ty s tmavými skvrnami? Tmavé skvrny, které na banánu vznikají, jsou vlastně cukrové skvrny, které nejsou nijak nebezpečné, nejedná se o plíseň, ale poukazují na zralost banánu. Čím více tmavý banán je, tím více je zralý. Pokud doma pár takových banánů máte, nevyhazujte je, mohou se vám ještě hodit.

Zamrazujte

Takovéto banány oloupejte, naskládejte do plastové krabičky a vložte do mrazáku. Nejenže se vám budou, především v létě, hodit při přípravě smoothie, ale vykouzlit z nich můžete také zmrzlinu. Pokud si k snídani připravujete smoothie, přidejte si do něj zmražený banán nebo třeba meloun, jistě nebudete litovat.

Zmrzlina ze zmraženého banánu

Abyste si vykouzlili zmrzlinu z jedné ingredience, stačí zmíněné banány rozmixovat, chce to výkonný mixér a rovnou jíst. Po rozmixování vzniká přirozeně sladká zmrzlina. Pokud vám nějaké zbude, stačí ji dát do krabičky a zamrazit. Pokud chcete zmrzlinu obohatit, můžete při mixování přidat další plody, například jahody, červený rybíz, ostružiny nebo si zmrzlinu ozdobit oříšky, semínky apod. Zdravou zmrzlinu si brzy zamilujete nejen vy, ale také vaše děti. Chce ji jen rychle konzumovat, jelikož se poměrně ráda a rychle roztéká. Skvělé je, že do této zmrzliny nemusíte přidávat žádná další sladidla, jelikož banán zmrzlinu osladí. Banány jsou dobrým zdrojem draslíku, který vás také chrání před otékáním nohou. Vhodné je tedy zařadit banány do vašeho jídelníčku, pokud vás oteklé nohy trápí, což je častý problém i v těhotenství. Přejeme dobrou chuť!